Depresyon

Esenler/Başakşehir Psikolog

Depresyon

Depresyon en sık karşılaşılan psikolojik rahatsızlıklardan biridir. Halsizlik, isteksizlik, hayattan zevk alamama, sosyal ilişkilerden uzaklaşma, cinsel isteksizlik, iştahta artış ya da azalma, aşırı uyku ya da uykusuzluk, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, mide bağırsak sorunları, kendini değersiz hissetme, suçluluk ve çarresizlik duyguları, anksiyete gibi belirtilerle kendini gösterir.

Tedavi edilmesi gereken ciddi bir problem olan depresyon, tedavi edilmediğinde bireyin alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar edinmesine ya da kendine zarar vermesine neden olabilir. Depresyon tedavisinde  psikoterapiler oldukça önemli yer tutar.

Uygulanan psikoterapi ile danışanın olumsuz düşünce ve davranışlardan uzaklaşması ve daha aktif olması amaçlanır. Bu uygulamalara ek olarak uygulanan hipnoz yöntemi de depresyondan kurtulma yolları arasında yer alır. Esenler ‘deki  merkezimizde uyguladığımız psikoterapi yöntemleri ile depresyon ve depresyona bağlı sorunların ortadan kaldırılması sürecinde sizinleyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir